Ideell organisation

Kvinna som spelar fiol

Musikkraft Roslagen

Kammarmusikens vänner vill etablera klassisk musik i Roslagen/skärgården och ge unga tillgång till en högkvalitativ musikutbildning. Musikkraft Roslagen är ett utvecklingsprojekt som kommer att gynna lokal kultur, turism och framförallt ungas möjlighet att musicera.

Ängsblommor på en äng

Värdefull natur på Ornö

Lustehagen, på Ornö i Haninge kommun, var fram till 1970-talet ett område med värdefull natur. Efter utebliven hävd under särskilt de senaste 20 åren föreligger ett stort behov av att restaurera och sedan långsiktigt sköta Lustehagen genom slåtter och bete.

DiscGolfPark Grisslehamn

Grisslehamns Sportklubb har under 2024 anlagt en DiscGolfPark med internationella mått, godkänd för tävling. Detta för att locka DiscGolf-intresserade till Grisslehamn och gynna den lokala besöksnäringen.

Havsbad för alla på Ingmarsö

Ingmarsö byalag har iordningställt och tillgängliggjort två naturbadplatser som nu är mötesplatser för fastboende, sommargäster och besökare på Ingmarsö.

Färsna stenkvarn

Färsna resurscentrum för småskalig spannmålshantering skapades för att bidra till upprätthållande och utveckling av småskalig ekologisk odling av spannmål för ett rikare och mer varierat odlingslandskap.

Haninge – the story

Visit Haninge har producerat digitala ljudguider om utvalda platser i Haninge kommun för att lyfta kommunen som ett attraktivt och hållbart resmål.

Högre puls på Resarö

Resarö bygdeförening har anlagt ett utegym och energieffektiviserat vävstugan för att fler ska kunna nyttja lokalerna och utöva sin hobby.

Karsholms Gäddfabrik

Entusiastisk 15-åring initierar anläggning av en ’gäddfabrik’ på Karsholm i Stockholms mellanskärgård.

En digital guide till Nämdöskärgården

Nämdö Green Archipelago ska lansera Nämdöskärgården.se, en digital guide för att främja besöksnäringen och marknadsföra Nämdöskärgården som en attraktiv plats att bo och arbeta på.

Växtkraft på landsbygden

Projektet vill höja kunskap om och förståelsen för lokalt producerad mat, stärka den lokala livsmedelsproduktionen genom kompetensutveckling samt skapa möjligheter för producenter och konsumenter att mötas.