Så går det till

Att söka projektstöd hos Leader Stockholmsbygd innebär stöd och coachning från start till slutredovisning. Vi vill ge er så bra förutsättningar som möjligt att genomföra era idéer!

Från idé till projekt

Ett projekt är en process i flera steg. Till att börja med måste det finnas en utvecklingsidé, något som kan förfinas och sammanfattas till ett konkret projekt och en formell projektansökan måste skrivas. Därefter ska projektet, om det godkänns, genomföras enligt de villkor och regelverk som finns. Till slut ska projektet avslutas och slutrapporteras.

Steg 1

Kom igång

Alla leaderprojekt ska gynna fler än de som söker stödet och genomför projektet. För att skapa hållbara resultat som skapar positiv förändring är en bra början att bolla och förankra idén lokalt. Är målgruppen involverad i planeringen? Samtala med fler om er projektidé!

Ett bra sätt att komma igång är att svara på några enkla frågor om er projektidé. Använd formuläret längre ned på sidan eller ladda ned en wordfil.

Steg 2

Testa er idé

Vill ni läsa mer om våra regler och villkor? Här hittar du en sammanställning av grundvillkoren och information om våra urvalskriterier. Vad bedömer styrelse när de fattar beslut om ansökningar?

Har ni en plan för hur projektet kan ge ringar på vattnet? Finns rätt kompetenser med i projektgruppen? Hur bidrar projektet till hållbara resultat?

Steg 3

Ansökan

Att skriva ansökan omfattar utöver en projektplan också att ta fram en budget som håller. Tänk igenom vilka aktiviteter som krävs för att nå era uppsatta mål och vilka kostnader som ingår i varje aktivitet.

Ansökan skriver ni i Jordbruksverkets e-tjänst. Leaderkontoret läser ansökan och bidrar med stöd och råd hur den kan finslipas. Sedan är det vår styrelse som fattar beslut om ni ska beviljas stöd eller inte.

Steg 4

Genomföra och redovisa

Efter styrelsens beslut är det Jordbruksverket som fattar det formella myndighetsbeslutet. I väntan på det kan ni påbörja projektet. Det finns en del regler att följa och leaderkontoret finns som stöd under hela genomförandet. Vi kommer också att bjuda in pågående projekt till möten för erfarenhetsutbyte och inspiration.

När alla aktiviteter är avslutade är det dags att slutrapportera. Hur gick det? Era lärdomar och resultat är intressanta för många!

Kontakta oss för att diskutera er projektidé vidare!

Skicka in er projektskiss genom att fylla i formuläret nedan eller ladda ned en wordfil.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.