Haninge – the story

Visit Haninge producerar digitala ljudguider om utvalda platser i Haninge kommun för att lyfta kommunen som ett attraktivt och hållbart resmål.

Om projektet

Projektet Haninge – the story ska ta fram ljudberättelser om utvalda platser i Haninge kommun, både i skärgården och på fastlandet. Digitala ljudguider skapas i samarbete med lokalbefolkning och föreningar för en autentisk porträttering.

Långsiktigt syftar projektet till att öka hållbar besöksnäring i hela kommunen. Ljudberättelserna kommer presenteras som en digital guide på visithaninge.se, där lyssnare kan ta del av alla ljudberättelser på både svenska och engelska. Dessa berättelser, med röstinspelningar om specifika platser, musik och ljud från platserna, utgör en viktig del av hemsidans uppdatering för att locka fler besökare. Musikkompositionen kommer att inspireras av Haninge och detta gör i sin tur ljudberättelserna unika och anpassade för kommunen. Exempelvis kan en berättelse handla om Dalarö i Stockholms skärgård och dess unika upplevelser, såsom Skeppsvraksområdet med historiska skeppsvrak som kan upplevas genom olika aktiviteter som dykning eller vraksafari.

Om projektet
Projektperiod
Mars 2023 – februari 2025
Projektägare
Visit Haninge Ideell förening
Projektledare
Namn Namnsson
Telefonnummer
E-postadress
Webb och sociala medier
www.visithaninge.se
Om finansiering
Beviljat leaderstöd
315 955 kronor
Egen privat finansiering
30 000 kronor
Total finansiering
345 955 kronor
Leaderstödet består av finansiering från EU, staten, Region Stockholm och Leader Stockholmsbygds fem kommuner inom programperioden 2014 – 2022.
Ingående EU-medel har beviljats ur:
Landsbygdsfonden