Bageri & catering
Fru Jennys Hantverk och Skafferi AB ligger i Sorunda i Nynäshamns kommun. Efterfrågan på lokalproducerad mat och upplevelsebaserade tjänster är stor och nu ska verksamheten expandera.
Om projektet
Målet med projektet är att bygga ut bageriet med 50 kvm för att; få mer plats för lager, större ugnar samt få möjligheten att hålla tårt- och bakkurser. På sikt, är förhoppningen även att kunna ha fler anställda. Den utökade verksamheten kommer att bidra till lokal utveckling genom ett utökat utbud av tjänster, samarbeten mellan entreprenörer och fler arbetstillfällen för de som bor i området. Lokala snickare, rörmokare och elektriker kommer att anlitas för bygget.
Genom att involvera lokala bönder och odlare kommer närodlade råvaror, såsom mjöl, köttprodukter och mjölk att användas i produktionen. Kontakter med bönder och lokala aktörer runt Sorunda, medlemmar i föreningarna Mat på Södertörn och Växtkraft på landsbygden är redan etablerade. Samarbeten mellan entreprenörer i området kommer att främja både produktion och efterfrågan på lokal mat och dryck.
Styrelsens motivering
Leader Stockholmsbygd väljer att prioritera projektet då det stärker den lokala livsmedelssektorn och ökar utbudet av kommersiell service genom ökad tillgång till lokala matprodukter som bygger på lokala råvaror, något som primärproducenter har nytta av, samt bidrar till hållbart entreprenörskap inom Leader Stockholmsbygd.
Projektet väntar på slutligt beslut från Jordbruksverket.
Projektperiod
2025-2026
Projektägare
FRU JENNYs Hantverk & Skafferi AB

Projektstöd till företag
200 000 kronor
131 000 kronor
331 000 kronor
Leaderstödet består av finansiering från EU, staten och Region Stockholm.
Landsbygdsfonden

