Är du vår nya ungdomscoach? (tjänsten är tillsatt)

Vi rekryterar

Leader Stockholmsbygd utvecklar landsbygd och skärgård med utgångspunkt från platsen och invånarnas behov och engagemang och är verksamma i landsbygds- och skärgårdsdelarna i Norrtälje, Österåker, Vaxholm, Värmdö, Haninge och Nynäshamn.

En viktig del i det lokala utvecklingsarbetet är att stötta ungdomar på landsbygden i att påverka sin ort och sin vardag. Vi söker dig som brinner för att arbeta med ungdomar och som vill stärka ungas roll på landsbygden!

Hos oss ingår du i ett litet och engagerat team av medarbetare med olika ansvarsområden som peppar och stöttar varandra där det behövs.

ARBETSUPPGIFTER

Som ungdomscoach kommer du att inventera ungas idéer och stötta dem i projektutveckling och genomförande av aktiviteter och evenemang. Du jobbar inkluderande och kommer att bedriva uppsökande verksamhet på exempelvis skolor, fritidsgårdar eller ungdomsnätverk samt arrangera egna inspirationsträffar för att nå fler unga som vill förverkliga sina idéer. Det kan handla om alltifrån prova på paddling eller ridläger, bioklubb, kreativ studio, arrangera en moped & EPA-träff eller anordna en musikfestival. Det är viktigt att du kan peppa och vägleda när det behövs, men också lyssna och ta ett steg tillbaka för att låta de unga bestämma vägvalen.

Uppdraget innebär en tät kontakt med andra relevanta aktörer i vårt leaderområde samt utbyte med andra leaderområden och deras ungdomssatsningar.

Utöver utåtriktat inspirationsarbete och coachning ansvarar du också för administration och redovisning av ungdomsprojekten. Vi är en projektdriven organisation och du kommer också att vara delaktig i våra övriga projekt och verksamhet.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig

  • som har relevant högskoleutbildning (fritidsledare, fritidspedagog, lärare eller motsvarande) eller annan dokumenterad kompetens som krävs för arbetet, till exempel att ha arbetat med ungdomar inom föreningsliv, kultur, evenemang, rådgivning eller hållbar utveckling,
  • som har kunskap och erfarenhet inom kommunikation och digitalisering och är van användare av olika sociala medier som Instagram, Snap chat mfl,
  • som är utåtriktad och självgående samt ha god förmåga att ta egna initiativ, lätt för att samarbeta med såväl kollegor som externa aktörer,
  • som är van användare av Office 365 och har lätt för att lära dig nya dataprogram/IT-system,
  • som är lyhörd, kommunikativ och uttrycker dig tydligt i tal och skrift.

Tjänsten förutsätter stor flexibilitet och ett brinnande engagemang för att utveckla vårt område och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Visstidsanställning på 80 – 100 % under ca 20 månader, troligen med möjlighet till förlängning. Vi tillämpar provanställning på 6 månader. Omfattning heltid (40 tim/v). Månadslön. Friskvårdsbidrag. Tjänstepension. Kollektivavtal. Tjänsteställe är föreningens kontor i Norrtälje, uppdraget kräver flexibilitet utifrån målgruppens behov och kan ske både dagtid, kvällar och helger. Distansarbete kan diskuteras. Körkort och egen bil för tjänsteresor krävs.

Kontaktperson

Frågor om tjänsten besvaras av verksamhetsledare Susanne Ortmanns, susanne@leaderstockholmsbygd.se eller mobil 076 213 18 10.

Ansökan

Ansökan med CV och referenser skickas till susanne@leaderstockholmsbygd.se

Vi vill ha din ansökan senast 7 juni 2023. Tillträde efter överenskommelse.