Med anledning av coronavirusets spridning i Sverige och världen förändras allas vår vardag. Vikten av samverkan och lokalt ledd utveckling blir än mer tydlig och från Leader Stockholmsbygds sida har vi sammanställt information och tips kring hur ni som driver leaderprojekt kan påverkas samt hur företag och föreningar kan möta och ta hjälp i den situation vi är i.

Vi kan alla passa på och fundera om vi kan agera för att stärka företag och föreningar i Stockholmsbygds lokalsamhällen. Fundera över vad som är viktigt för dig! Kanske kan du handla mer lokalt, stötta bygdegården genom att lösa medlemskap eller ringa till mormor via Skype istället för att träffas fysiskt i påsk?

Passa också på att spendera lite extra tid utomhus nu i vår, själv eller i sällskap med andra. Och även om du längtar ut i skärgården – tänk på att den som nu besöker skärgården och blir sjuk inte kan/får ta den kollektiva båttrafiken tillbaka till fastlandet. Regionens resurser är i dagsläget hårt ansträngd så gör därför inga ”onödiga” resor till skärgården, är rekommendationen. Läs SIKO:s rekommendation.

Här hittar du mer information om hur vår verksamhet och våra projekt kan påverkas.

Tillsammans fortsätter vi skapa ett livskraftigt, attraktivt och hållbart Stockholmsbygd!