Godkända!

Den 20 januari kom besked från Jordbruksverket att Leader Stockholmsbygd nu är ett godkänt leaderområde!

Nu pågår arbetet för fullt för att kunna ta emot ansökningar. Än har Jordbruksverkets e-tjänst inte öppnat, men det väntas ske de närmaste dagarna. Vi återkommer snarast med en tydlig beskrivning av hela ansökningsprocessen för projektstöd inom leader. Fortfarande gäller att du helst ska höra av dig till leaderkontoret innan du skriver din ansökan.

Det kommer att dröja till mitten på mars innan Jordbruksverkets IT-system är redo att låta leaderområdena hantera ansökningar. Räkna med att första deadline för att lämna in fullständiga ansökningar blir i mitten på april, med beslut från Leader Stockholmsbygd den 25 maj. Beslutet ska sedan godkännas av Jordbruksverket.

Det är organisationer, föreningar eller företag som kan stöda projektstöd inom leader, aldrig privatpersoner. Det innebär samtidigt att den person som gör ansökan via e-tjänsten måste ha fullmakt att företräda organisationen som ska söka stödet. Den fullmakt kan du fixa redan nu, läs vidare på Jordbruksverkets hemsida.

I början på nästa vecka kommer utförligare information här på hemsidan!